top of page

«ТУРБІНА» генерує нову енергію для Херсона

Оголошуємо офіційний старт масштабного проекту, якого у Херсоні довго чекали. У 2020 році відкриє двері креативний простір «ТУРБІНА». Це буде спільний простір, який об’єднуватиме херсонців і збиратиме разом підприємців, ГО, ініціативні групи та активних громадян для розвитку міста, відкриватиме нові можливості для Херсону як постіндустріального міста та допомагатиме покращити його імідж як динамічного і проєвропейського міста, що розвивається.

Три роки тому Центр культурного розвитку «Тотем» разом з ГО «Бізнес-асоціація «Ми-Херсонці» почала працювати з ідеєю ревіталізації колишніх промислових територій та приміщень в центрі міста. Було створено відкритий простір «Urban CAD», у якому щороку у теплий сезон відбувається понад 100 культурних, освітніх, благодійних, соціальних заходів. Проте головною метою завжди залишалось створення платформи «Турбіна».

У цьому році починається ремонт будівлі колишнього вентиляційного цеху, у якому розташовуватиметься і постійно працюватиме арт-платформа «Турбіна». Буде здійснено ремонт 1-го поверху і даху будівлі. Простір буде поділено на декілька зон, в тому числі – на залу для конференцій/ виставок для проведення виставок, семінарів, практикумів, конференцій, тощо. Відкриття заплановане на червень 2020, коли херсонцям, потенційним партнерам та інвесторам буде представлено оновлений простір.

Для забезпечення сталого розвитку простору під час реалізації проекту буде розроблено бізнес-план, а також пакет щодо краудфандингу та залучення інвестицій. Буде підписано меморандум щодо співпраці з університетами.

На кожному з етапів проекту ми залучатимемо громаду, адже наша мета – створити спільний простір для мешканців Херсону, а без їхньої участі зробити це неможливо. Як можна долучитися?

  • Відкритий практикум «Простір мрій» (червень 2020). Його мета – генерація ідей щодо наповнення креативного простору платформи «Турбіна». Ми разом з активістами та партнерами вироблятимемо спільне бачення простору. Наступний крок – відкритий конкурс соціально-культурних ініціатив в «Турбіні» (липень 2020). Відштовхуючись від ідей практикуму «Простір мрій», разом з громадою та активістами ми втілимо найкращі ідеї в життя, створимо нові локації та зони постійних активностей. Буде відібрано п’ять концепцій, реалізацію яких підтримає UCBI.

  • Форум креативних індустрій (серпень 2020). Його мета – не лише розвиток креативних індустрій, але й просування соціального підприємництва, розробка стратегічних напрямів для «Турбіни». Протягом форуму відбудуться лекції, практикуми та майстер-класи за участю провідних експертів та спікерів з різних регіонів України.

Доступ до всіх подій проекту буде безкоштовним.

Запрошуємо слідкувати за подіями проекту і приєднуватись, адже «Турбіна» – це не стіни. «Турбіна» - це перш за все люди! Це можливість розбудови у нашому місті мережі активних та інноваційних громадян.

Заходи реалізуються Бізнес-асоціацією "Ми-Херсонці" у партнерстві з Центром культурного розвитку "Тотем" завдяки підтримці Проекту “Зміцнення громадської довіри” (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.

Архив
Пошук по тегам
Ми у соцмережах
  • Totem
bottom of page